Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Εθελοντικός καθαρισμός στην παραλία Νέας Αγαθούπολης


Κάτω από ψιλόβροχο, αλλά με… αγωνιστική διάθεση, περίπου σαράντα εθελοντές, κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής της Νέας Αγαθούπολης και της Μεθώνης, μυδοκαλλιεργητές, καθώς και προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, πραγματοποίησαν την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου εθελοντικό καθαρισμό στην ακτή της Νέας Αγαθούπολης Πιερίας, ενώ ο Δήμος Πύδνας – Κολινδρού ανέλαβε την αποκομιδή των σκουπιδιών.
Οι εθελοντές συνέλεξαν πλαστικά μπουκάλια, ποτήρια για καφέ μίας χρήσης, λάστιχα και δίχτυα προερχόμενα από τις μυδοκαλλιέργειες, γεμίζοντας αρκετές μεγάλες μαύρες σακούλες. Σημειώνεται ότι η εκδήλωση του καθαρισμού αποφασίστηκε στο πλαίσιο πρόσφατης συνάντησης στην περιοχή με σκοπό να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ρύπανσης που προκαλείται στις ακτές από τα δίχτυα και τα βαρέλια των μυδοκαλλιεργειών.
Οι εθελοντές και οι σύλλογοι που συμμετείχαν (Πολιστιστικός Σύλλογος Οι Αγάθωνες, ΝΟΝΑΜ, Σύλλογος Εθελοντών «Κυψέλη», Σύλλογος Φίλων Ελεύθερης Κατάδυσης και Υποβρύχιας Αλιείας «Τρίτωνες») δεσμεύτηκαν για ένα νέο αντίστοιχο ραντεβού την άνοιξη, που θα βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες, με στόχο να απομακρυνθούν και τα μεγάλα μπλε βαρέλια που βρίσκονται διάσπαρτα στην ακτή.

Η στήριξη της λειτουργίας του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα με σκοπό τη διαχείριση της περιοχής ευθύνης του είναι έργο ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας-Θράκης του ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).