Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Γλυκερία και Ορχήστρα Νέων Δίου στο Mediterranean Village Hotel & Spa στην Παραλία Κατερίνης


Η Ορχήστρα Νέων Δίου αποχαιρετά το 2012 με μία συναυλία-αφιέρωμα με τίτλο «Μικρά Ασία 90 Χρόνια Μετά», σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μικρασιατών Πιερίας. H συναυλία θα δοθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Mediterranean Village Hotel & Spa, στην Παραλία Κατερίνης, τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου και ώρα:20.30.
Ιδιαίτερο χρώμα στην εκδήλωση θα δώσει η χορωδία και το χορευτικό του συλλόγου με τη συμμετοχή τους. Σημαντικό γεγονός, βεβαίως, είναι η παρουσία και συμμετοχή της Γλυκερίας που θα ερμηνεύσει Σμυρνέικους σκοπούς υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Πατρή.
Στην περιοχή της Πιερίας, μετά τη καταστροφή του 1922, εγκαταστάθηκαν πρόσφυγες από διάφορες περιοχές της Μικράς Ασίας. Μετά τις δυσκολίες των πρώτων χρόνων, κατάφεραν σιγά-σιγά να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα τους και να κάνουν σπίτι τους τη νέα πατρίδα. Ποτέ όμως δεν ξέχασαν. Οι μνήμες περνούσαν από γενιά σε γενιά. Η γλώσσα, η παράδοση, οι εικόνες απ’ τις χαμένες πατρίδες παρέμειναν ανέγγιχτες στο πέρασμα του χρόνου. Η έρευνα ποτέ δε σταμάτησε και οι ψηφίδες της ζωής που χάθηκε συμπληρώνονταν μέρα τη μέρα, από τη λαχτάρα των επιγόνων να συγκεντρώσουν κάθε λεπτομέρεια.
Η συναυλία – αφιέρωμα αναζητάει τους ήχους, τη τέχνη και το άρωμα της παράδοσης από περιοχές της Μικράς Ασίας που εγκαταλείφθηκαν από τους ελληνικούς πληθυσμούς εκείνη την εποχή. Τα υλικά της παράστασης αποτελούνται από κείμενα σε αφήγηση, οπτικό υλικό και τραγούδια που παρουσιάζουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Πιερίας και το Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Δίου.
Παραμένοντας πάντα πιστός στον κοινωνικό του ρόλο ο Όμιλος Mediterranean Hotels συμμετέχει ως επίσημος χορηγός στη συγκεκριμένη συναυλία. Ο Ξενοδοχειακός Όμιλος, με ιδιοκτήτες την Ευαγγελία και Βασίλη Λάμπρου, έχοντας την πεποίθηση ότι η παράδοση αποτελεί ανεκτίμητη πολιτιστική κληρονομιά και απαραίτητο οδηγό στη ζωή μας, γίνεται αρωγός προσπαθειών που προάγουν την παιδεία, την τέχνη και τον πολιτισμό.