Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

«Ο ΕΓΩΙΣΤΗΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ» ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ


Το παραμύθι του Όσκαρ Ουάιλντ «Ο εγωιστής γίγαντας» από το Θέατρο «Παυσίλυπος-Παιδική Σκηνή Θεσσαλονίκης», παρουσιάζουν το Κέντρο Πολιτισμού  της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφερειακή  Ενότητα Πιερίας και ο Δήμος Κατερίνης, την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 11:00, στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Πολυκλαδικού 2ου και 5ου ΓΕΛ της Κατερίνης.

ΤΟ ΕΡΓΟ
Ο «Εγωιστής γίγαντας» του Ιρλανδού συγγραφέα Όσκαρ Ουάιλντ είναι από τα πιο όμορφα, γεμάτα ευαισθησία, παραμύθια που έχουν γραφτεί ποτέ για παιδιά. Αφορμή για να δημιουργήσει αυτή την τρυφερή ιστορία ο Ουάιλντ ήταν το γεγονός ότι ο ίδιος έπασχε από γιγαντισμό και για τον λόγο αυτό απέφευγε τη συχνή συναναστροφή του με τους ανθρώπους. Το παραβολικό αυτό παραμύθι θέλει να δείξει σε μικρούς και μεγάλους ότι μπορούμε να αλλάξουμε τα πάντα με τη δύναμη της αγάπης. Η διδακτική και αισιόδοξη αυτή ιστορία είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρη από ποτέ, όπου οι πιο πολλοί από τους ανθρώπους φαίνεται να έχουν χάσει την ελπίδα τους.

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Διασκευή-Σκηνοθεσία: Λένα Γεωργιάδου
Μουσική: Νίκος Ξανθούλης
Σκηνικά-Κοστούμια: Κατερίνα Παπαγεωργίου
Χορογραφίες-Κίνηση: Κώστας Γεράρδος
Στίχοι: Μαρία Μπουράνη
Βοηθός σκηνοθέτη: Αλέξανδρος Τσιούκας
Μουσική διδασκαλία: Ιωάννα Λύκοβα
Παίρνουν μέρος: Ανδρονίκη Μαλακόζη, Ιωάννης Κοντέλλης, Πέννυ Γραικού, Κωνσταντίνος Μυλωνάς, Ντέπυ Ασληχανίδου, Νικόλας Κλωντήρας.
Παίζουν επί σκηνής οι μουσικοί: Θάνος Παπαγεωργίου (φλάουτο), Ιωάννα Παπανικολάου (βιολί).

Η παράσταση είναι ενταγμένη στη δράση «Ευριπίδεια 2011-2014 του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΕΣΠΑ 2007-2013.